Det meste af den tobak, der ryges i verden, dyrkes i Sydamerika, Afrika og Asien. Tobaksdyrkning er et hårdt og krævende job, der ofte bliver udført af fattige tobaksbønder.

Kort over tobaksproducerende lande fra Wikipedia

Fra frø til cigaret
Der er stor forskel på friske tobaksplanter og den tobak, vi kender fra cigaretter og andre tobaksprodukter. De friske tobaksplanter skal igennem en lang bearbejdning, før de ender som færdige cigaretter, vandpibetobak eller andre tobaksprodukter. Læs om, hvordan tobaksfrøet bliver til en cigaret under fanen ”Tobaksdyrkning” i venstremenuen

Miljøet betaler prisen
Ved tobaksdyrkningen bliver der ofte brugt store mængder sprøjtemidler og kunstgødning for på denne måde at opnå det største udbytte. Det kan have store omkostninger for miljøet. Få mere at vide om, hvad tobaksdyrkning gør ved miljøet under ”Miljømæssige konsekvenser” i venstremenuen.

Børn som tobaksarbejdere
I Afrika, Asien og Sydamerika arbejder mange mennesker med tobak. Også mange børn er tobaksarbejdere, og arbejder hårdt i marken eller på tobaksfabrikken. Tobaksarbejderne lever og arbejder ofte under dårlige vilkår, er udsat for giftstoffer og tjener kun få penge. Læs mere om deres liv og om, hvorfor de ikke bare finder et andet job under fanen ”Børnearbejde og tobak” i venstremenuen.